Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Asigurare locuinte
Cod produs
0002
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Asigurarea locuintelor in Romania are doua componente, componenta obligatorie in conformitate cu legea 260/2008 si componenta facultativa.

1. Asigurarea obligatorie a locuintelor - cadrul legislativ este stabilit prin legea 260/2008. Asigurarea are caracter obligatoriu pentru toate constructiile cu destinatia de locuinta (spatii locative). Pretul este de 20 euro/an sau 10 euro/an in functie de materialele de constructie utilizate si acopera doar 3 riscuri, respectiv: cutremur de pamant, alunecari de teren si inundatie din cauze naturale (nu se acopera  inundatiile provenite de la conducte sparte, inundatiile ca urmare a infiltrarii apei prin acoperis, terase, etc.).
Sumele asigurate sunt 20.000 euro sau 10.000 euro, in functie de materialele de constructie utilizate.

2. Asigurarea facultativa a locuintelor este o asigurare complementara asigurarii obligatorii si poate acoperi cele 3 riscuri  de la asigurarea obligatorie, dar la valoarea reala a locuintei, precum si urmatoarele riscuri: incendiu, trasnet, explozie, fenomene atmosferice (grindina, furtuna, uragan, tornada, etc.), spargerea accidentala a conductelor de apa, canalizare, inundatia provocata de vecini, vandalism, greutatea stratului de zapada, bunurile din locuinta inclusiv la riscul de furt prin efractie, raspunderea civila fata de vecini etc.

Riscurile acoperite se stabilesc impreuna cu consultantul dvs. de asigurari, iar in functie de acoperirea politei si de valoarea asigurata se va stabili costul asigurarii, respectiv prima de asigurare.
Din Gura in Gura